Freddocast Season 1, Episode 2 (παρασκήνιο)

Πάλι (πάλι; πάλι!) μαζί σας για τα παρασκήνια του δεύτερου επεισοδίου της στήλης με τίτλο “Freddocast Season 1, Episode 2 – To μπλακ άουτ” που μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας ένα απλό ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Τα έχετε αγαπήσει τόσο που πλέον τα θεωρείτε αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας που ονομάζεται Freddocast. Δεν το λέμε εμείς. Εσείς το λέτε. Μετά το δεύτερο επεισόδιο έφτασαν στο ίνμποξ της stilis (ή στο inbox της στήλης) τα εξής σκόρπια ερωτήματα:

Πόσο Σίγουρος είναι ο Γιάννης;
Πώς μπορώ να κάνω κι εγώ τηλεφωνική παρέμβαση;
Πόσο παρακμιακό ήταν το μπαρ που αναγκαστήκατε να δείτε το πρώτο ημίχρονο του Τελικού λόγω της διακοπής ρεύματος στην περιοχή; Δεν μας το έδειξες…
Τί καπνό φουμάρει ο Βραζιλιάνος;
Ρε γιούφτουλα, σε κερνάει καφέδες η καφετέρια “Κάβουρας”, γι’ αυτό μας ζάλισες στο τέλος;

Προσπερνάμε την κακεντρέχεια της τελευταίας ερώτησης, λες και δεν μπορεί ένας άθρωπος να φχαριστήσει άλλους αθρώπους για τον απίστευτο γευστικό καφέ που φτιάχνουν με θέα την Ακρόπολη και σε τιμές προσιτές για όλο τον κόσμο, και πάμε ολοταχώς στα παρασκήνια.

Παρασκήνιο
Είχαμε κάνει τα κουμάντα μας. Το πρώτο μισό του δεύτερου επεισοδίου γράφτηκε πριν τον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και το υπόλοιπο μετά. Αμ πως. Το μόνο πράγμα που είχαμε προβάρει ήταν η ποιότητα του ήχου στην τηλεφωνική παρέμβαση.

Απρόσμενος επισκέπτης
Δεν ήταν άλλος από την φίλτατη Διακοπή Ρεύματος που μας τίμησε από τις 21:10 μέχρι τις 22:00! Το μπλακ-άουτ ήταν πέρα για πέρα πραγματικό. Οι πίτσες και οι μπίρες καταναλώθηκαν στα… σκοτεινά. Κατόπιν ξαμολυθήκαμε στις γειτονιές ψάχνοντας κάπου να δούμε το παιχνίδι και καταλήξαμε στο παρακμιακό καφεμπάρ της δεκαετίας. Ιδού και η φωτό που τραβήξαμε στα κρυφά:

Παρακμιακό μπαράκι

Απρόσκλητοι ήχοι
Ο Κώστας ο Βραζιλιάνος αντικατέστησε το “γκουχ-γκουχ” του πρώτου επεισοδίου με το “ντουπ-ντουπ” της μπύρας του στο τραπέζι. Αυτό το παιδί έχει τον ξέφρενο ρυθμό μέσα του. Και αρκετή μπύρα.

Εκτός προγράμματος
H αφίσα με το αυτόγραφο του Κονσεϊσάο προέκυψε “ζωντανά”. Μιλούσαμε για την υπογραφή που παραλίγο να βάλει ο Εντιαγέ και η κουβέντα έφτασε στο αυτόγραφο του Κονσεϊσάο προς τον Freddos πριν 20 μήνες. Ω, τι έκπληξη, η εν λόγω αφίσα έτυχε να βρίσκεται στη ντουλάπα του γραφείου που ηχογραφούσαμε! Χαλάλι η αναμονή.

Μουσικές επενδύσεις
Ο Γιάννης ο Σίγουρος δεν είχε ιδέα για τις “μουσικές επενδύσεις” που ετοιμάζαμε. Κρίση, τον πιάνει κρίση. Τα “Ωχ!” πήραν και έδωσαν (κυρίως πήραν). Μας άρεσαν τόσο πολύ που θα τις εντάξουμε στο πρόγραμμα. Θα γίνει χαμός. Πιθανότατα και πανικός.

Η ατάκα του επεισοδίου
Η φράση που χρησιμοποίησε ο Βραζιλιάνος στο 19’25”: Το “ταπεράκι σαν αυτά που πάμε στη δουλειά” ειπώθηκε απλά ως γενικό παράδειγμα δηλαδή “σαν αυτά που γενικά οι άνθρωποι πάμε στη δουλειά”. Δεν ελήφθη έτσι από τους υπόλοιπους στο γραφείο (ξεφτιλιστήκαμε).

Διορθώσεις
Ο ήχος δυνάμωσε, οι μουσικές γέφυρες αυξήθηκαν, τα εφέ πολλαπλασιάστηκαν, η διάρκεια του επεισοδίου μειώθηκε (32′) και το μέγεθός του μίκρυνε (30ΜΒ). Επιπλέον, εισάγαμε την τηλεφωνική παρέμβαση. Σύντομα, θα έχετε την ευκαιρία να παρεμβαίνετε κι εσείς (σσσσς – μην το πείτε στους άλλους δυο).

Συμμετοχές-Ατάκες-Ερωτήσεις
Μπορείτε να μας στέλνετε οποιοδήποτε θέμα θέλετε να αναλύσουμε, σχολιάσουμε, ξεφτιλίσουμε στο FREDDOCAST@GMAIL.COM. Σωστά, διαβάσετε. Ολοκαίνουργο email μόνο για party σας και μας.

Ευχαριστούμε για τις ακροάσεις
Φρέντος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *