Δείξε μου το φίλο σου (χτύπα τον στ’ αυτί)

Απίθανο σκηνικό. Ο Πάντος κάνει δηλώσεις και περνάει από πίσω ο Καφές και του χτυπάει το αυτί. Κατόπιν κάνει δηλώσεις ο Καφές και… περνάει ο Πάντος και τον εκδικείται χτυπώντας του κι εκείνος το αυτί!

Δεν γίνονται αυτά…

Μέχρι στιγμής, διαθέτουμε σε βίντεο το πρώτο στιγμιότυπο. Κάνουμε έκκληση (καλά όχι και έκκληση, απλά το αναφέρουμε ΜΠΑΣ και… ) σε όποιον διαθέτει το δεύτερο στιγμιότυπο να μας το προμηθεύσει άμεσα ώστε να φτιαχτεί το βίντεο της χρονιάς.

Κάναμε σχετική αναφορά και στο σημερινό σχόλιο στο Nitro Radio το οποίο, ειλικρινά, αν έδινε πριμ στα παράσιτα όπως ο Κόκκαλης στα γκολ (100.000 ευρώ για κάθε γκολ) τότε αυτή τη στιγμή η στήλη θα γραφόταν κάπου από τα κεντρικά γραφεία του Google, το οποίο και μόλις θα είχαμε εξαγοράσει έναντι ενός γκαζίλιον μπίλιον δολάρια και κατόπιν θα αγοράζαμε ΟΛΑ τα mac της Apple και θα τους βάζαμε υποχρεωτικά λογισμικό Windows και θα τους αφήναμε έτσι ένα χρόνο για να δουν κι αυτοί πως τυραννιόμαστε οι υπόλοιποι και να σταματήσουν να μας πρήζουν πόσο καλύτερα είναι ενώ ξέρουν ότι θα μας βγει η πίστη μέχρι να τα μάθουμε και να κάνουμε ΟΛΑ τα άλλα να λειτουργούν μαζί τους. Αν αντέξετε τα παράσιτα μπορείτε να το ακούσετε εδώ και να γραφτείτε στο feed για να το λαμβάνετε εδώ.

Γιάννη πάτα PLAΥ. Το παρακάτω γράφτηκε για να σε πείσει.

κατεβάσετε εδώ

Highlight της ημέρας: Τι να πρωτοδιαλέξεις. Το χτύπημα στο αυτί από τον Καφέ στον Πάντο; Τη δήλωση του Φερέρ; Τα απίστευτα παράσιτα από τους εχθρούς (ή έστω τους πλακατζήδες φίλους);

Παρακάτω:

Κατά τ’ άλλα, πλησιάζουν ιερές χριστουγεννιάτικες μέρες και καλό θα ήταν, ανάμεσα στα συμβατικά δώρα και στα συνηθισμένα δωράκια που ετοιμάζεστε να χαρίσετε σε αγαπημένα (και μη) πρόσωπα, να κάνετε λιγάκι χώρο και για πρόσωπα που χρειάζονται αυτή την αγάπη αλλά δεν την έχουν καν ακουστά.

Ας διευκρινίσουμε ότι δεν είναι στο “mission statement” της στήλης να λέει “Κάντε αυτό” ή “Δώστε σ’ εκείνον” και δεν είναι στα πλάνα να μπει. Συνεπώς, δεν ακολουθεί μια λίστα με “Οι 100 φιλανθρωπίες που θα πρέπει να κάνετε μέχρι να γίνετε 40” ή “Οι top-10 δωρεές που δεν πρέπει να λείψουν από το γιορτινό σας τραπέζι“.

Αυτό που ακολουθεί είναι ότι η εκτίμηση των όσων ο καθένας από εμάς διαθέτει, δηλαδή η εκτίμηση της μεγάλης εικόνας απόμονωμένης από τη μέτρια, μικρή και πρεσβυωπική εικόνα της καθημερινότητάς μας, αρκεί από μόνη της για να υπαγορεύσει στον καθένα από εμάς τι θα μπορούσε (και σίγουρα όχι τι θα έπρεπε) να πράξει ώστε το “γιορτινή” να στολίσει όσες περισσότερες λέξεις συνανθρώπων μας μπορούμε. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα υλικά αγαθά (αν και βοηθάνε). Και συνανθρώπων δεν σημαίνει απαραίτητα κάποιον που δεν γνωρίζουμε. Πολλές φορές οι πιο αποξενωμένοι συνάνθρωποι είναι αυτοί που βρίσκονται τόσο κοντά μας ώστε ξεφεύγουν της συναισθηματικής ορατότητάς μας. Σ’ αυτούς πιθανότατα αρκεί για να “χορτάσουν” μια πρόταση από σωστές λέξεις στη σωστή σειρά στο κατάλληλο χρονικό σημείο, οπότε όποιος έχει τ’ αποθέματα ας το τολμήσει. Όποιος όχι, δεν χάθηκε ο κόσμος αλλά ας το έχει κατά νου για όταν κι εκείνος μπορέσει.

Το επισημαίνουμε εγκαίρως, για να μην υπάρχει καμιά δικαιολογία από αυτές που μας δίνουν προσωρινή ψυχική αθώωση. Λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά αν στρέψουμε το βλέμμα μας, είναι αρκετό.

Αρκετά με τα λόγια. Τώρα, ο καθένας ας τα κάνει πράξεις.

Καλές γιορτές
Φρέντος // 19:44

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *