Αρχιμηνιά και αρχή χρονιά

Καλώς ήλθατε στην Παγκόσμια Ημέρα Δίαιτας, σύμφωνα με το ημερολόγιο του νεοέλληνα, της νεοελληνίδας και των νεοελληνόπαιδων.

Στο κλίμα των εορτών, οι συμπατριώτες μας ανταλλάσουν γιορτινές κουβέντες όπως: “Πωπω. Σκάσαμε στο φαγητό πάλι“, “τι μάσα ήταν αυτή!” και “Πολύ φαΐ ρε παιδιά… ” και κατόπιν αρχίζουν να ψέλνουν το απολυτίκιο με τίτλο “Ωδή στη δίαιτα μετά τις γιορτές” που έγραψε ο Αη-Μίμης ο Εύσωμος (και όχι Στρουμπουλός) για τη σημερινή μέρα.

Άσχετο. Ήταν ένας μεξικανοαμερικανός κωμικός που περιέγραφε πολύ σωστά τα εξής στάδια στο πάχος:

1. Γεματούλης
2. Εύσωμος
3. Στρουμπουλός
4. Χοντρός
5. ΑΜΑΝ!

Εγώ” έλεγε “είμαι στην κατηγορία 3. Δηλαδή πάω να μπω στο ασανσέρ και οι άλλοι που είναι μέσα σκέφτονται ‘Μπαίνει ένας στρουμπουλός’. Ενώ όταν είσαι στην κατηγορία 5 πας να μπεις στο ασανσέρ και οι άλλοι που είναι μέσα σκέφτονται ‘ΑΜΑΝ!’“.

Καλό.

Ο Φρέντος, το ξέρετε καλά, ήταν πάντοτε στο πλευρό σας. Να σας ενθαρρύνει. Να σας στηρίξει. Να σας εμψυχώσει. Να σας δώσει κουράγιο. Να είναι εκεί για εσάς.

Σήμερα, λοιπόν, τη μέρα που ολόκληρη Ελλάδα ξυπνάει με σκέτο καφέ δίχως ίχνος πρωινού, τσιμπάει κάτι ψιλό κατά τη 1, τρώει ένα γιαουρτάκι κατά τις 3, πίνει άλλο ένα καφέ παρέα με μισή φέτα βασιλόπιτα κατά τις 5 και τελικά γυρνάει σπίτι και καταβροχθίζει ότι έχει μείνει στο ψυγείο από τα φαγοπότια των προηγούμενων ημερών, σήμερα, που λέτε, η στήλη είναι στο πλευρό σας και το αποδεικνύει στην πράξη.

Σας παρουσιάζουμε το απόλυτο τσουρέκι:

(έτσι και το προσφέρει ποτέ ο Τερκενλής θα ζητήσουμε πνευματικά δικαιώματα. Αν όχι πνευματικά, έστω ορεκτικά)

Ξεκινάει με γλυκό τρόπο η χρονιά.

Δεν ξεχνάμε τα δικά μας. Στις επόμενες μέρες θα κάνουμε τον έλεγχο προόδου για το 2007. Κοινώς, τι σας υποσχεθήκαμε πέρυσι τέτοια εποχή και τι τελικά… παραδώσαμε. Κατόπιν, θα ανακοινώσουμε τις δεσμεύσεις μας για το νέο έτος.

Μέχρι τότε, ένας τσακ-μπαμ διαγωνισμός. Καθότι έκαστος στο είδος του και ο Φρέντος στα μαργαριτάρια (εδώ είναι μαζεμένα όλα του 2007) αλλά αυτή τη φορά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Η ανασκόπηση του 2007 από το SPORT 24 έχει όλα τα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς που ολοκληρώθηκε (μεγάλη η χάρη της).

Όλα;

Όχι όλα!

Υπάρχει ένα μικρό χωριό στην άκρη της Γαλλίας που ακόμα αντιστέκεται.

Λάθος ιστορία – Πάμε ξανά.

Όλα;

Όχι όλα!

Υπάρχει ΕΝΑ γεγονός το οποίο ξέχασαν και δεν συμπεριέλαβαν. Δυστυχώς παρά τις δυο (2) ολόκληρες θεάσεις του βίντεο από την αρχή εως το τέλος, δεν το εντοπίσαμε. Ζητάμε τη βοήθειά σας:
Ο πρώτος που θα το εντοπίσει, κερδίζει.

Και ξέρετε πολύ καλά ότι σ' αυτή τη στήλη, όταν κάποιος κερδίσει... ΚΕΡΔΙΖΕΙ! Μπορεί να καθυστερήσει λίγο (ρωτήστε και τον κακομοίρη τον ΚΚΜοίρη) αλλά... ΚΕΡΔΙΖΕΙ!

Καλή χρονιά, με υγεία και εις ανώτερα
Φρέντος // 15:47

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *