Κάλαντα στο κλίμα των ημερών (Φρέντος της Κυριακής)

Καλήν εσπέραν άρχοντες,

αν είναι η όρεξη σας,

κοψίδια και κρεατικά,

να φάω κι εγώ μαζί σας.

Ψητό φτιάχνεται σήμερον,

στης Βηθλεέμ την πόλη,

οι ουρανοί αγάλλονται,

μοσχομυρίζει η φύσις όλη.

Εν τω σπηλαίω ψήνεται,

με πιπέρι και αλάτι,

πανσέτα και λουκάνικο

και ρυζάκι μπασμάτι.

Πλήθος καλεσμένων ψάλλουσι,

το Δόξα είν’ ο ψήστης,

και τούτο άξιον εστί,

η των πεινασμένων πίστις.

Εκ της Περσίας έρχονται,

τρεις μάγοι με τα δώρα

ζαμπόν λαμπρό τους οδηγεί

χωρίς να λείψει ώρα.

Σ’ αυτό το φούρνο που ‘ρθαμε,

μπέικον να μη ραγίσει

κι ο νοικοκύρης του σπιτιού

χρόνια πολλά να ζήσει.

Fatni food

Και του χρόνου.

Πάντα τέτοια. Ήταν ο Φρέντος της Κυριακής (στον πνεύμα των ημερών).
Φρέντος // 20:30

Comments

  1. Omiros

    Mαγειρέματα εσύ ΠΑΟΚΤΣΗΔΙΚΑ εγώ.

    Άγιος βασίλης έρχεται και η ψ!@$ του κρέμεται ασπρό ασπρόμαυρο παπ!@$ για τον π!@ για τον π!@#@$%& τον άρη. Αρχή που βγήκε ο Χριστός ΠΑΟΚΙ ήτανε κι αυτός ήρθε ήρθε στον αγώνα με πυρσούς με πυρσούς και καπνογόνα !

  2. Τάσος

    Θέλω να δοκιμάσω αυτό το whatever που ψήνεται.

    Χρόνια πολλά στους ΣΥΝ-ΑΡΦ με υγεία, χαμόγελο και πολλά LbF.

  3. Pingback: Twitter Trackbacks for Σ’ αυτό το φούρνο που ‘ρθαμε, μπέικον να μη ραγίσει κι ο νοικοκύρης του σπιτιού, χρόνια πολλά να ζήσει [yooblog.gr] on Topsy.com

  4. Mord Ajantor

    ΜΑκράν, η καλύτερη φάνη έβα (ever για τους μη κατέχοντες την Αγγλικήν)

  5. Mord Ajantor

    Χρόνια πολλά επίσης!

    Υ.Γ. !@$%#χρονιά θα περάσουμε και φέτος, πάει το μουντιάλ πάει και ο Λάιβ μπάι Φρέντος

  6. skagias

    Χρόνια πολλά, λαέ των ΑΡΦιτών!! Καλά γουστΑΡιλίκια σε όλους!!! Άντε να αξιωθούμε τη νέα χρονιά να δούμε και τη μεγάλη αγάπη από κοντά να παίζει!!! (Ελπίς)

    ΥΓ:Φωτό (FAIL) According to my opinion (που λένε και στο χωριό κάποιου)!!!

  7. ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

    Τά Χριστούγεννα έφυγαν.
    Η έμπνευση τής φάτνης νά μή μείνει ορφανή.Κανείς μή κατηγορήσει τό χιούμορ.
    Οπότε γράφω γιά χλαπακιασμό προετοιμασμένο γιά αγώνα.Νά αμβλύνει,νά παρηγορήσει,νά πανηγυρήσει.
    Α.Τό ρύζι μπασμάτι-χαλί ,είναι ήδη βρασμένο (δέν γίνεται αλλοιώς παλιολίγουρες),αλλοιώς σπάνουμε δόντια.
    Υπάρχει καί αυτό πού τό βράζεις στό φακελλάκι του γιά 2min.Barba Ben.
    Άρα χρειάζεται εκτός από τά λιπίδια τών κρεάτων καί μία σάλτσα εύκολη-αντρίκια-,χυμένη πατόκορφα!?!??.
    Γιά τή ποσότητα 6 ατόμων πού δείχνει η φωτό μέ σαλάτες καί κρασί -θά αναφερθώ αργότερα-,χρειάζονται:
    α.3 ντομάτες ζουπιγμένες μέ τά χέρια.
    β.1 σφηνάκι ελαιόλαδο.Λίπος υπάρχει γιά νά λειώσει.
    γ.1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομένο ,ή γιά τούς γιαλαντζί μέ ραντεβού στό άμμεσο μέλλον σκόνη σκόρδου.
    δ.βασιλικό καί άνιθο (στή πολύ αντρίκια-βαριέμαι ,μπορείς νά τά ξεχάσεις,αλλά δέν…).
    ε.πιπεριές σκισμένες στό χέρι σέ μικρά κομμάτια.
    στ.2 σφηνάκια πιπέρι ή μπούκοβο μέ ρίγανη καί πολύ ΛΕΜΟΝΙ.ΑΛΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ,υπάρχει ήδη πολύ στά κρέατα.
    Β.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ανακατεύεις όλα τά συστατικά τής περιχύνουσας σάλτσας ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΚΡΕΑΤΙΝΗ ΦΑΤΝΗ,
    ώστε νά υπάρξει χρόνος νά αλλάξουν υγρά τά συστατικά.
    Ο φούρνος γύρω στούς 120C.Τά λουκάνικα νά έχουν χαραχθεί.Ξεχώρισε μεταξύ τους τά μπέικον στή στέγη
    μέ οδοντογλυφίδες.Ή μέ πατάτες ροδέλες.Νά μή πέσουν μαζεμένα.
    Περιχύνεις τά συστατικά στή στέγη-μπέϊκον (α,β,γ,δ,ε,στ),ρέουν παντού,καί…καί..
    Καί μέ τή ζέστη καταρρέει.Τροφοδοτεί τό μπασμάτι μέ υγρά καί…τί καί ρέ…διώχνεις τή γκόμενα!
    Άαααλλη απόλαυση!!!
    Γ.ΣΑΛΑΤΕΣ:Οξυνη λόγω λιπαρών:Ρόοοοοκα,χόρτα υπόλοιπα,αγγούρια ξιδάτα,ελιές,
    σκορδοβόλο τζατζίκι,ρώσικη (σβύσιμο),μελιτζανοσαλάτα.
    Δ.ΠΟΤΟ:KΡΑΣΙ ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ μπρούσκο ή ντεμί,τό γλυκό θά σέ σκίσει.Ροζέ για τίς θηλυκές πού τρώνε μόνο ρύζι.
    Τσίπουρο,ρακί,τσικουδιά (όλα διαφέρουν),γιά τού γνώστες.
    Αυτό τό τσιμπούκ…εεε τό τσιμπούσι τό έχω κάνει καί τό συνιστώ στήν παρακολούθηση σπουδαίων αγώνων.
    ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,…ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΟΔΕΣ.
    Εεεχμ,γκόμενα δέ ψάχνεις, σέ έχει μάθει,θά γυρίσει.Μέ τήν ομάδα τήν απάτησες…..Μέχρι νά κάνεις 2 απογόνους.
    Κααααλή χρονιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *